خواباندن کودک در کنار خود

بسیاری از والدین دوست دارند نوزاد آنها در زمان خوابیدن کنارشان باشد. با این کار هم ارتباط عاطفی میان آنها برقرار می‌شود و هم راحت‌تر می‌توانند بخوابند. اما این کار خطراتی دارد. اگر تصمیم دارید نوزادتان را در کنار خودتان بخوابانید بهتر است خطرات مربوط به آن را بدانید و نکات ایمنی را تا حد ممکن رعایت نمایید. در این مطلب، توصیه‌هایی برای ایمنی نوزاد، ذکر شده است.

بسیاری از پدران و مادران دوست دارند نوزاد آنها در زمان خوابیدن کنارشان باشد. با این کار هم ارتباط عاطفی میان آنها برقرار می‌شود و هم راحت‌تر می‌توانند بعد از آرام کردن کودک بخوابند.

خواباندن نوزاد در کنار خود، تقریبا توسط حدود نیمی از والدین انجام می‌شود. برخی از والدین آگاهانه تصمیم می‌گیرند نوزاد آنها در کنارشان بخوابد. اما برخی دیگر از روی ناچاری و به عنوان راهی برای اینکه بتوانند کمی بیشتر بخوابند از آن استفاده می‌کنند. اما این کار خطراتی هم دارد.

اگر تصمیم دارید نوزادتان را در کنار خودتان بخوابانید بهتر است خطرات مربوط به آن را بدانید و نکات ایمنی را تا حد ممکن رعایت نمایید. در این مطلب، توصیه‌هایی برای ایمنی بیشتر نوزاد، ذکر شده است.

چرا والدین کودک را در کنار خود می‌خوابانند؟

چند دلیل برای این کار وجود دارد. وقتی که نوزاد کنار شما خوابیده، راحت‌تر می‌توانید به او شیر بدهید و پس از آن نیز آسانتر و زودتر می‌توانید بخوابید. نوزادانی که در کنار والدین خود می‌خوابند کمتر بیدار می‌شوند و کمتر گریه می‌کنند. حتی اگر کودک سرفه کنند، والدین زودتر به داد او می‌رسند.

خطرات خوابیدن کنار نوزاد

متخصصان بر این باور هستند که خوابیدن کنار نوزاد به همراه برخی دیگر از عوامل می‌تواند باعث سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS) شود. موقعیت‌های خاصی وجود دارد که خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد افزایش می‌یابد و خوابیدن کنار نوزاد خطرناک است:

  • اگر شما یا همسرتان سیگار می‌کشید حتی اگر همیشه بیرون خانه این کار را انجام بدهید؛
  • اگر شما یا همسرتان مشروبات الکلی یا هر گونه ماده مخدری استفاده می‌کنید که باعث مستی،
  • خواب‌آلودگی، سرگیجه و کسالت می‌شود؛
  • اگر نوزاد نارس به دنیا آمده (قبل از هفته 37 متولد شده) یا وزن او در هنگام تولد کم باشد (زیر 2.5
  • کیلوگرم)؛
  • اگر در زمان خوابیدن خیلی خسته هستید.

معایب خوابیدن کنار نوزاد

خواب کمتر

خوابیدن در کنار یک نوزاد که مرتبا در خواب پیچ و تاب خورده و جابجا می‌شود شاید در عمل باعث ایجاد خستگی و کلافگی شما شود.

عدم تمایل نوزاد به خوابیدن در کنار دیگران

زمانی که ناچارید بچه را به یکی از اقوام، دوستان یا پرستار کودک بسپارید کودک خوابش نمی‌برد.

سخت شدن فرایند جدا کردن اتاق خواب کودک

شاید زمان زیادی نیاز باشد تا کودک به خوابیدن در تختخواب و اتاق خواب خود عادت کند.

ایجاد اختلال در رابطه جنسی با همسر

وقتی که کودک کنار شما می‌خوابد نمی‌توانید بدون دغدغه با همسر خود رابطه جنسی داشته باشید!

بهترین اقدام چیست؟

مراقبت از کودک وقتی که واقعا خوابتان می‌آید واقعا کار مشکلی است. شما باید ببینید چه راه حلی برای شما بهتر است. اما اگر تصمیم گرفتید نوزاد را کنار خودتان بخوابانید حتما نکات ایمنی را رعایت نمایید. متخصصان اعتقاد دارند ایمن‌ترین جا برای خوابیدن کودک درون گهواره در اتاق خواب و در کنار خودتان است. آنها بر این باور هستند که والدین هرگز نباید در کنار نوزاد خود و روی راحتی یا صندلی بخوابند زیرا ریسک SIDS، له‌شدن نوزاد و خفگی او افزایش می‌یابد.

باید مطمئن شوید وقتی که روی راحتی دراز کشیده‌اید به خواب نمی‌روید. اگر شک دارید، حتما بچه را روی زمین بگذارید. اگر روی مبل به بچه خود شیر می‌دهید از همسر خود بخواهید کنار شما بماند.

بیشتر بدانید:

خواب کودک و مسائل مرتبط با آن

علت مشکل تنفسی و کم آوردن نفس نوزاد در بدو تولد