سرخک در بارداری

سرخک یک بیماری شدیدا واگیردار دوران کودکی است که عامل آن ویروس پارامیکسو و نشانه آن تب، آبریزش بینی، سرفه،‌ سرخی چشم‌ها و جوش‌های پوستی است. به دلیل آنکه اغلب افراد در مقابل آن واکسینه شده‌اند ابتلا به بیماری سرخک در حال کاهش و بسیار نادر است. واکسن ابین بیماری سه‌گانه یا MMR (سرخک، سرخجه و اوریون) نام دارد.

سرخک یک بیماری شدیدا واگیردار دوران کودکی است که عامل آن ویروس پارامیکسو و نشانه آن تب، آبریزش بینی، سرفه،‌ سرخی چشم‌ها و جوش‌های پوستی است.

میزان شیوع سرخک چقدر است؟

به دلیل آنکه اغلب افراد در مقابل آن واکسینه شده‌اند ابتلا به بیماری سرخک در حال کاهش و بسیار نادر است. واکسن این بیماری MMR (سرخک، سرخجه و اوریون) نام دارد.

چه کسانی در خطر ابتلا به بیماری سرخک قرار دارند؟

بیشتر زنانی که به سن بچه آوردن می‌رسند، یا به سرخک مبتلا شده‌اند یا واکسن آنرا تزریق کرده‌اند. حتی اگر واکسن آنرا نزده باشید به دلیل آنکه اغلب افراد دیگر واکسن آنرا زده‌اند احتمال ابتلای شما به بیماری بسیار پایین است. اما از آنجا که بیماری بسیار واگیردار است در صورت تماس فرد واکسینه نشده با فرد مبتلا به بیماری، احتمال ابتلای او هم بسیار زیاد است.

اگر قبلا با واکسن در مقابل بیماری مصون نشده‌اید در دوران بارداری نمی‌توانید واکسن آن را تزریق کنید چون واکسن حاوی ویروس زنده است و در بارداری خطرناک است.

علائم بیماری سرخک چیست؟

بیماری سرخک معمولا با تب، آبریزش بینی، سرفه های خشک و زیاد و چشمان قرمز آغاز می‌شود. 3 تا 5 روز بعد از شروع بیماری، جوش‌های قرمز روی پوست نمایان می‌شود که از سر به سمت پایین تنه گسترش پیدا می‌کند. جوش‌ها بعد از 1 تا 2 هفته ناپدید می‌شوند.

اثر بیماری بر سلامت مادر و جنین چیست؟

خوشبختانه، در صورت ابتلای مادر، این بیماری باعث نقص‌های مادرزادی نوزاد نمی‌شود اما ممکن است منجر به سقط جنین یا زایمان زودرس بشود.

در خصوص بیماری سرخک چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

اگر نمی‌دانید که قبلا سرخک گرفته‌اید یا واکسن آنرا تزریق کرده‌اید بهتر است قبل از اقدام برای باردرای آزمایش خون بدهید. اگر بدن شما در برابر بیماری مصون نیست و در زمان بارداری در معرض ویروس بیماری قرار دارید با پزشک خود درباره تزریق ایمونوگلوبین برای جلوگیری از گسترش ویروس صحبت کنید. اگر بچه‌های دیگر خود را در بارداری واکسینه می‌کنید نگران نباشید. این موضوع هیچ تاثیری بر سلامت شما یا جنین ندارد.

بیشتر بدانید:

تبخال تناسلی در بارداری

تزریق واکسن کزاز (توام)، هپاتیت، تب زرد و غیره در بارداری

واکسن آنفولانزا در بارداری