گرفتن اشیا توسط نوزاد

نوزادان در بدو تولد بیشتر از هر چیز دیگری به شیر خوردن و خوابیدن اهمیت می‌دهند. از آنجا که آنها اطلاعات زیادی در مورد بدن و جهان اطراف خود ندارند برای گرفتن اشیاء تلاش نمی‌کنند. وقتی که بچه متوجه دست‌ها و پاهای خود می‌شود به سرعت از آنها برای کشف جهان، بازی و یادگیری استفاده می‌کند و به محض اینکه کاربرد آنها را یاد می‌گیرد دیگر کسی نمی‌تواند او را متوقف کند!

نوزادان در بدو تولد بیشتر از هر چیز دیگری به شیر خوردن و خوابیدن اهمیت می‌دهند. از آنجا که آنها اطلاعات زیادی در مورد بدن و جهان اطراف خود ندارند برای گرفتن اشیاء تلاش نمی‌کنند و اصلا فکر نمی‌کنند که چیزی را از دست داده‌اند. وقتی که بچه متوجه دست‌ها و پاهای خود می‌شود به سرعت از آنها برای کشف جهان، بازی و یادگیری استفاده می‌کند و به محض اینکه کاربرد آنها را یاد می‌گیرد دیگر کسی نمی‌تواند او را متوقف کند!

چه زمانی باید انتظار داشت کودک اشیاء را بگیرد

حدودا در زمانی که کودک یاد می‌گیرد خودش را به اشیا برساند (4 ماهگی) می‌تواند اشیائی مثل جغجغه و اسباب بازی‌ها را با انگشتان خود بگیرد. اما این موضوع، برای همه کودکان صادق نیست. بعضی از کودکان توانایی گرفتن اشیاء را در 2 ماهگی و برخی دیگر در حدود 6 ماهگی بدست می‌آورند. بعد از گرفتن اشیاء، کودک با سرعتی باورنکردنی تکان دادن و به صدا در آوردن اشیاء را فرا می‌گیرد.

چطور می‌توان برای گرفتن اشیاء به کودک کمک کرد

تا زمانی که کودک یاد می‌گیرد خود را با اشیاء رسانده و آنها را بگیرد باید اسباب بازی‌های مختلف جذاب را به او نشان داده و در مورد آنها به او در مورد آنها توضیح بدهید: «نگاه کن این یک خرگوش کوچولو است». «این گاو رو ببین چطور ما-ما می‌کنه». «این پیشی رو ببین چقدر قشنگ راه میره». زمانی که کودک روی شکم قرار می‌گیرد این بازی را خیلی دوست دارد.

اجازه دهید کودک اشیاء مختلف و با جنس‌های متفاوت را لمس کند. بگذارید او دست خود را به پتوی نرم، به حیوانات لاستیکی و به مقوای زبر بزند. فراموش نکنید کودکان به همان اندازه که دوست دارند اشیاء را با دست لمس کنند به لمس اشیاء با پای خود نیز علاقه نشان می‌دهند. بگذارید پاهای دوست داشتنی او نیز در این فعالیت مشارکت کند.

دور و بر کودک و بالای سر او را با اسباب بازی‌های مختلف پر کنید تا نوزاد به کشف اشیاء اطراف تشویق شود. کودکان اشیاء و روابط علت و معلولی بین آنها را در زمان بازی درک کرده و یاد می‌گیرند. بنابراین هر نوع اسباب بازی که به او معرفی می‌کنید قسمتی از برنامه آموزشی او محسوب می‌شود.

چه زمانی جای نگرانی وجود ندارد؟

هر کودکی فرایند رشد را مطابق برنامه زمان‌بندی خود طی می‌نماید. اگر حس می‌کنید فرزند شما مهارت حرکتی گرفتن اشیاء را نسبت به همسن و سال‌های خود و نسبت به زمان مورد انتظار کمی دیرتر فرا گرفته است جای نگرانی نیست. باید سعی کنید برای بازی کردن کودک به اندازه کافی وقت بگذارید. خوشبختانه، بچه ها خیلی خوب می‌تواند به شما نشان بدهند آیا زمان بازی با آنها کافی بوده است.

به نشانه‌های رفتاری فرزند خود توجه کنید: وقتی که زمان استراحت او فرا می‌رسد،‌ کودک به طور ناگهانی توجه خود را به بازی قطع می‌کند. می‌توانید خستگی را در چهره‌اش ببینید. او در این حالت سر خود را بر می‌گرداند یا شروع به بی‌‌قراری می‌کند.

بیشتر بدانید:

سینه خیز رفتن کودک

کمک به نوزاد برای بالا نگهداشتن سر

تکامل حرکتی کودک