شیردهی با شیشه شیر

بعضی از مادران به دلایل مختلفی مثل داشتن پوکی استخوان،‌ کم بودن شیر و غیره چاره‌ای ندارند جز اینکه به کودک خود شیر خشک بدهند. اما اگر به دلخواه خود تصمیم گرفته‌اید که به بچه شیرخشک بدهید باید بدانید که این کار معایبی دارد. در ادامه در مورد این معایب صحبت می‌کنیم.

گاهی برخی از مادران به دلایل مختلفی مثل داشتن پوکی استخوان،‌ کم بودن شیر و غیره چاره‌ای ندارند جز اینکه به کودک شیر خشک بدهند. اما اگر به دلخواه خودتان تصمیم گرفته‌اید که به بچه شیرخشک بدهید باید بدانید که این کار معایبی دارد. در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.

معایب شیردهی با شیشه شیر

شیر مادر دقیقا به میزان لازم برای کودک مواد غذایی دارد، دسترسی کودک به آن آسان است و نیاز به اندازه‌گیری میزان شیر و نیز گرم‌کردن شیر ندارد. در مقابل، آماده کردن شیشه شیر وقت‌گیر است و باید مراقب بود که شیر خشک و آب به میزان مناسب ترکیب شوند.
وقتی که شیشه شیر گرم است ممکن است گلوی کودک را بسوزاند (هرگز شیشه شیر را در مایکروفر گرم نکنید و همیشه قبل از شیردهی توسط شیشه شیر به کودک، دمای شیر را روی مچ خود بررسی نمایید).
استریلیزه‌کردن و تمیز کردن شیشه‌شیر وقت‌گیر است. ضمنا شیشه شیرهای مناسب اغلب گران هستند که به مرور زمان خراب می‌شوند و هزینه جایگزینی آنها بالا است.
سیستم ایمنی بچه‌هایی که از شیرخشک تغذیه می‌کنند از سیستم ایمنی کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند ضعیف‌تر و احتمال ابتلای آنها به بیماری‌ها بیشتر است.
مطالعات نشان می‌دهد که احتمال چاقی کودکانی که از شیرخشک تغذیه می‌کنند بیشتر است.

مهم است قبل از تصمیم‌گیری در خصوص شیردهی با شیشه شیر تمامی معایب ذکر شده در بالا را در نظر بگیرید.

بیشتر بدانید:

اصول شیردهی کودک از سینه مادر

شیردهی کودک با شیشه شیر

امتناع کودک از خوردن شیر مادر

دوشیدن شیر مادر با استفاده از شیردوش

انتخاب شیردوش مناسب